2021-06-20 07:52:48• hírek • Blikk.hu

Lovasi András: A fiatal feleség tartja fiatalon az embert!

Lovasi kereken 20 évvel idősebb feleségénél, Földes Eszternél /Fotó: RAS
Lovasi kereken 20 évvel idősebb feleségénél, Földes Eszternél /Fotó: RAS

Visszavett az állandó rohanásból Lovasi András, s élvezi a vidéki életet, az apaszerepet. A Kiscsillag, valamint a Kispál és a Borz frontembere vasárnap ünnepli 54. születésnapját, lapunknak pedig elárulta, hogyan éli meg az évek múlását.

– A kisfiam, Álmos június 12-én született, mivel csak pár nap van közöttünk, így együtt ünnepeltünk idén. Jobban mondva neki már volt egy kis buli, ahol a feleségem rokonai köszöntötték őt, még egy szép dínós tortát is kapott, nagyon élvezte – kezdte a Vasárnapi Blikknek Lovasi. – Én nem bánom, hogy rólam elterelődik a figyelem, szerintem ötven fölött elég ötévente szülinapozni, viszont a gyerekeknek ez még nagy esemény. Öröm volt nézni a fiamat, mennyire örül a süteménynek és az ajándékoknak.

Lovasit nem érdekli a kora, ám elmondása szerint régóta foglalkoztatja az elmúlás gondolata.

– Ez egy érdekes kérdés, főleg mert a zenei világ, amiben élek, a fiatalok műfaja, sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy érdemes-e még ezt csinálni ennyi idősen úgy, hogy közben önazonos maradjon az ember. Azt megtanultam, hogy nyitottnak kell maradni – folytatta. – Emellett persze érzem én is magamon az időbevetettség jeleit, vannak nyavalyáim, néha már fáj itt-ott, például hiába szerettem nagyon futni, annyira rosszak voltak a térdeim, hogy abba kellett hagynom. A test egy idő után már nem csak az örömök forrása. Ettől függetlenül vigyázok magamra, és nem készülök elmenni, mert nagyon mérges lennék, ha nem látnám leérettségizni a fiamat. Nem kérdés, az örömök és a tervek mellett a kisgyerek és a fiatal feleség tartja fiatalon az embert.

Álmos szeptemberben megy óvodába, jelenleg szülei felváltva vannak vele otthon.

– Amikor a lányaim születtek, sok mindenről lemaradtam, mert állandóan koncertek voltak. Nagyon örülök, hogy a fiammal ennyit voltam együtt, ragaszkodik is hozzám. Szerencsére a türelmemmel sincs baj, mert tudom, hogy mindenre van idő – magyarázta. – Nemrég kiköltöztünk az erdő mellé, nagy nyugalom van itt. Alig vannak szomszédok, kertészkedünk, virágot ültetünk, és vannak zöldségeink is. Jó visszavonulni egy kicsit, és ilyen háborítatlanul élni, szeretem ezt a falusi környezetet.

Nehéz visszaszokni a koncertezéshez

Lovasi idén két fesztivált is szervez, a Mini- és a rendes Fishing on Orfűt is, emellett pedig már most tele van a naptára.

– Hiányoztak a fellépések, de furcsa visszaállni. Nagy terveink vannak az évre, a koncertek mellett szeptemberben jelenik meg az önálló lemezem, amelyet majd színházi jellegű előadások követnek – mondta a zenész.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: